ELEVII CER MINISTERULUI EDUCAȚIEI RELUAREA OLIMPIADELOR ȘCOLARE

0
158

Reprezentanții mai multor asociații ale elevilor din țară cer Ministerului Educației reluarea olimpiadelor școlare. În opinia elevilor, anularea lor „va demoraliza extrem de tare elevii care au obținut rezultate bune”.

Reacția elevilor vine după ce ministrul Educației Monica Anisie a semnat, marți, un ordin cu privire la anularea concursurilor școlare ce aveau să se desfășoare pe parcursul anului școlar 2020-2021.

Elevii spun că aceste competiții se pot susține într-un mod sigur. Reprezentanții elevilor propun ca olimpiadele să se susțină în unitățile de învățământ, cu măsurile de protecție necesare și sub supravegherea cadrelor didactice.

Ceea ce trebuie modificat la vechiul format este deplasarea elevilor pentru etapele județene/naționale. O soluție ar fi ca elevul să susțină probleme în unitatea de învățământ la care este școlarizat, ori în localitatea de domiciliu. Aducem la cunoștință faptul că etapele internaţionale au fost organizate în contextul pandemiei din perioada martie 2020 până la data prezentă, prin platforme digitale, iar la acestea au participat ţări vecine României (Republica Moldova, Serbia, Bulgaria și Ucraina), precum și alte țări afectate de acest virus (Spania, Italia, SUA și China). Având în vedere faptul că suntem printre singurele țări care au luat măsuri de suspendare a acestor concursuri, solicităm ferm desfășurarea olimpiadelor școlare”, se arată într-un comunicat al asociațiilor elevilor.

În acest sens, asociațiile de elevi din țară solicită ministrului Educației Monica Anisie să reia demersurile necesare pentru organizarea olimpiadelor școlare.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here