NOI REGULI PENTRU PACIENȚII CU COVID-19, ASIMPTOMATICI

0
379

Ministerul Sănătății pregătește noi reguli de internare pentru bolnavii de covid. Asimptomaticii şi cei cu forme uşoare nu vor mai sta internaţi, tocmai pentru a lăsa locul persoanelor cu risc crescut și forme mai grave. Anunţul a fost făcut de ministrul Nelu Tătaru, care a făcut încă o dată apel la respectarea regulilor.

Ministrul a făcut însă referire la persoanele asimptomatice care nu au comorbidităţi, acestea urmând să fie evaluate la domiciliu, iar după cele 48 de ore în care li se vor face  investigații medicale, vor primi tratament sub supravegherea medicului de familie. În acest context, el a arătat că asimptomaticii cu comorbidități vor rămâne în continuare cu internare după evaluare.

Procedura internărilor în cazul bolnavilor de Covid va fi reanalizată,  dupa ce în ultima săptămână creșterea infectărilor cu noul coronavirus a aglomerat spitalele, numărul celor internați depășind în acest moment 9 000 de pacienți. Nelu Tătaru a mai declarat că se are în vedere inclusiv o colaborare cu medicii de familie din contracte suplimentare cu Casa de Asigurări pentru monitorizare.

Aceștia ar urma să primească 30 de puncte pentru fiecare caz, pe care îl vor monitoriza, precum şi posibilitatea de prestări de servicii cu Direcţia de Sănătate Publică în activitatea de anchete epidemiologice şi urmărire a pacienţilor. Medicii de familie au declarat însă că sunt nemulțumiți de noile reguli, în sensul că vizitele la pacienți depistați pozitiv îi pune în pericol de infectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =