Odată cu criza COVID-19, viața umană s-a mutat pe internet. Într-o anumită măsură, mai ales pentru cei tineri, viața de zi cu zi era deja împletită cu instrumentele digitale, însă criza actuală a accelerat forțat procesul de digitalizare. Tinerii participanți la concursul ”Viața umană s-a mutat pe internet” au avut misiunea de a răspunde la provocarea creativă printr-o POVESTE sau un DESEN, iar Teatrul „George Ciprian”, inspirat de poveștile și desenele deja primite, va publica un volum care îi include pe câștigători!
Teatrul „G.Ciprian” a inițiat concursul „Viața s-a mutat pe internet” pe 20 martie 2020 cu invitația către elevele și elevii de toate vârstele să răspundă creativ la situația fără precedent în care se află omenirea. Concursul a cuprins 2 secțiuni.
Secțiunea POVEȘTI: o scurtă poveste pornind de la propoziția „Viața s-a mutat pe internet” care să răspundă la următoarele: Cine sunt personajele? / Unde are loc acțiunea? și Când are loc acțiunea? Poveștile au putut fi realiste, futuriste, absurde, tehno-utopice, tehno-distopice, apocaliptice, filozofice, comice, cu final fericit, tragic sau deschis. Forma poveștilor a fost una liberă: scurtă piesă de teatru sau fragment de piesă de teatru sub formă de dialog sau monolog, proză sau versuri.
Secțiunea DESENE: să realizeze un desen pornind de la propoziția „Viața s-a mutat pe Internet”. Instrumentele de lucru au fost libere – desen / pictură manual, sau realizarea unei imagini direct pe calculator. Utilizarea unui creion negru, grafit, creioane colorate, creioane cerate, carioci, acuarele, uleiuri, pixuri cu sclipici, ORICE! S-au acceptat și lucrări mixed-media, care combină diverse materiale în aceeași imagine. Imaginea rezultată putând fi abstractă sau figurativă.
Juriul de specialitatea a fost format din prof. Iulia Lazăr, profesor (gradul I) la Colegiul Național „B.P.Hasdeu” din Buzău, prof. dr. Aura Pipeaua, profesor (grad didactic I) în cadrul Liceului de Arte ,,Margareta Sterian”, Buzău, și prof. Cristina Tudorancea, profesor la Colegiul Economic Buzău, gradul didactic I pentru secțiunea POVEȘTI, iar secțiunea DESENE a fost jurizată de Delia POPA, artistă vizuală, manager cultural și pedagog de artă, co-fondatoare și președintă a „ArtCrowd – Artiști în educație”. Poveștile și desenele selectate vor fi publicate într-un volum disponibil gratuit în format digital și fizic, ce va fi lansat la finalul lunii iulie 2020.