ALERTĂ LA SPITALUL JUDEȚEAN BUZĂU! SECȚIA DE INTERNE DIN CADRUL UNITĂȚII, ÎNCHISĂ PÂNĂ MÂINE

0
1054

Este stare de alertă la Spitalului Județean de Urgență Buzău, după ce astăzi au fost confirmați cu coronavirus încă trei pacienți, aflați la Secția de Interne din cadrul unității medicale. Este vorba despre 2 bărbați și o femeie, cu vârste între 68 și 88 de ani, cu multiple comorbidități. Primul caz de covid-19 a fost confirmat ieri, la o pacientă de 87 de ani, cu multiple comorbidități, care era internată în această secție de o săptămână.

În data de 15 mai, a fost investigată COVID-19 în vederea internării într-un cămin de bătrâni, rezultele fiind pozitive. Pacienta este asimptomatică și a fost transferată aseară la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat, urmând ca ceilalți 3 să ajungă acolo în cursul zilei de astăzi. Conducerea Spitalului Județean Buzău a decis să închidă până mâine Secția de Interne, după cum ne-a confirmat managerul unității, Claudiu Damian.

Au fost testate 6 cadre medicale din tura de noapte și au rezultate negative, urmând ca mâine să mai vină și alte rezultate prelevate de la celelalte cadre medicale. Potrivit managerului Spitalului Județean, pe Secția de Interne erau internați 33 de pacienți. Unii dintre pacienții aflați într-o stare de ameliorare a sănătății urmează să fie externați de urgență, ceilalți rămânând pe secție. Până mâine, toată secția va intra într-un proces de dezinfecție. Direcția de Sănătate Publică Buzău a recomandat să se evite internările și externările până luni, 18 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + = 11