VOR SĂ RĂMÂNĂ LA HOTEL

0
3047

De mâine, personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat ar putea merge acasă, pentru că nu va mai putea fi cazat în cele două hoteluri în care s-au aflat timp de o lună și jumătate, pe perioada stării de urgență. Unele cadre medicale se tem însă pentru familiile lor și caută alternative pentru a locui în altă parte, tocmai pentru a-i proteja pe cei dragi. Primarul din Râmnicu Sărat, Sorin Cîrjan, spune că nu poate menține măsura cazării personalului medical în hoteluri. El precizează că așteaptă împreună cu Direcția de Sănătate Publică instrucțiuni în acest sens, de la Ministerul Sănătății.

Edilul afirmă că atât timp cât nu are la dispoziție un cadru legal, nu vrea să ia o hotărâre pentru care ar putea fi tras la răspundere. În schimb, la Buzău, președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu a decis să mențină măsura cazării personalului medical de la Spitalul Județean în unități hoteliere, pentru a-i proteja pe angajați și pe familiile acestora. Neagu afirmă că fără o astfel de măsură, întreg efortul de până acum ar fi fost în zadar.

Viorel Holban, presedintele PNL Râmnicu Sărat solicită mai multă implicare din partea autorităților orașului. Holban sugerează administrației râmnicene să găsească totuși banii necesari pentru a rezolva situația care poate deveni gravă, atât pentru cadrele sanitare, cât și pentru comunitatea locală. Politicianul consideră că este chiar mai indicat ca acum medicii și asistentele să fie cazați în unități hoteliere, pentru că numărul pacienților infectați cu COVID-19 este mult mai mare decât în trecut, când în Spitalul Municipal erau internați doi-trei pacienți.

Holban recomandă autorităților din Râmnicu Sărat să consulte juriștii pentru a găsi un cadru legal prin care Consiliul Local Municipal să poată aproba o hotărâre pe perioada stării de alertă, pentru cazarea personalului medical în unități hoteliere. Președintele PNL Râmnicu Sărat susține că a fost contactat de mai multe cadre medicale care se tem să meargă acasă și care au solicitat conducerii Spitalului Municipal să rămână cazate în continuare în hotel. Pe perioada stării de urgență, personalul medical din cadrul Spitalului Municipal Râmnicu Sărat, unitate suport pentru tratarea cazurilor de COVID-19, a fost cazat în două hoteluri din municipiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =