ÎNCEPÂND DE MÂINE, SE REIA ACTIVITATEA DE JUDECATĂ A TRIBUNALULUI BUZĂU!

0
624

Tribunalul Buzău anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că începând de mâine, 15 mai, data încetării stării de urgență, va fi reluată activitatea la nivelul instituției menționate dar și a instanțelor arondate. Totodată, pentru buna organizare a activității la nivelul Tribunalului Buzău, pentru a se evita aglomerarea de persoane în sediul instanței, în scopul prevenirii infectării şi răspăndirii virusului SARS-CoV-2 şi asigurării desfăşurării activității în condiții de bio-securitate, se va reveni la programul obişnuit de lucru al instanței. Totodată au fost impuse o serie de măsuri.

Mai exact, se vor stabili intervale orare de strigare a cauzelor, pe loturi de dosare, părțile urmând să fie citate cu menționarea orei care deschide intervalul orar. În cazul dosarelor aflate deja pe rol, pentru care nu mai există posibilitatea citării părților cu mențiunea orei de strigare a cauzei sau posibilitatea înştiințării justițiabililor / reprezentanților acestora prin alte mijloace, lista de şedință, cuprinzând ora de strigare a cauzei, va fi afişată, prin grija grefierului de ședință, cu cel puțin 2 zile înainte pe site-ul extern şi la uşa instanței, în dimineața şedinței de judecată.

Participanților la procese le va fi permis accesul în incinta instanței cu 10 minute înainte de ora fixată ca oră de strigare a cauzei. Dosarele aflate pe rol în şedința de judecată pot fi consultate de procuror, de părți sau de reprezentanții acestora în intervalul orar alocat cauzelor respective, cu încuviințarea preşedintelui de complet.

Se recomandă evitarea, pe cât posibil, a depunerii de cereri/înscrisuri în şedința de judecatã, prin transnmiterea lor de la şi către părți/reprezentanți, participanți la proces prin poştă sau prin mijloace de comunicare electronică. Accesul in instanță se va face numai cu purtarea măştii de protecție şi numai după dezinfectarea mâinilor cu substanțe dezinfectante puse la dispoziție de instanță, ce se vor găsi în recipientele aflate la intrarea în sala de judecată. Preşedinții de complet vor putea interzice aceesul în sala de judecată al persoanelor care nu poartă mască de protecție facialã, în mod nejustificat, sau vor puten dispute îndepărtarea acestora din sală.

Accesul justițiabililor/reprezentanților acestora/participanților la procedurile judiciare în sediul instanței se va face exclusiv prin intrarea din strada Arhitect Petre Antonescu. Accesul în incinta instanței al părților și al participanților la procedurile judiciare se va face cu cel mult 10 minute înainte de ora stabilită pentru ședință.

De asemenea, accesul la compartimentele auxiliare se va face la ora la care începe programul cu publicul. Accesul în birourile acestor compartimente se va face gradual, grefierii arhivarii/grefierii registratori/delegații la BIRP si BLEJTC urmând a lua masurile necesare pentru introducerea pe rând a persoanelor în încăperi și pentru păstrarea unei distanțe corespunzătoare a celor aflate în aşteptare.

,,În acest scop, prin grija Departamentului economico-administrativ și financiar, vor fi amplasate marcaje de distanțare situate la 1,50 m unul de celălalt. Se interzice staționarea în interiorul sediului instanței a publicului, a avocaților, a reprezentanților ori a experților, cu excepția persoanelor care sunt implicate în dosare de pe rolul instanței sau care au activități administrative la compartimentele instanțelor ori baroului. În acest caz, prezența în sediu este permisă strict pe perioada desfășurării acestei activități”, se mai arată în comunicat.

Se interzice accesul în incinta instanței a persoanelor care manifestă simptomatologia infectării cu virusul SARS-CoV- 2. În acest scop, personalul jandarmeriei care asigură paza instanței și supraveghează securitatea accesului în incintă va testa cu ajutorul termoscannerelor personalul  instanțe, justițiabilii,  reprezentanții acestora,  procurorii, avocații și ceilalți participanți la procedurile judiciare, la intrarea în instanță și nu va permite accesul celor care prezintă temperatură de 37 grade Celsius sau mai mare.

,,În cazul depistării unor astfel de situații, vor fi încunoștiințați preşedintele instanței și preşedintele de complet, pentru a fi dispuse măsurile administrative sau judiciare corespunzătoare. În interiorul sediului instanței, este obligatorie purtarea măștii faciale. Personalul jandarmeriei nu va permite accesul, în sediul instanței, al persoanelor care nu poarta mască de protecție. Măsura este aplicabilă și personalului instanței”, mai precizează Tribunalul Buzău.

Programul de lucru cu publicul al Compartimentului Arhivă se va desfășura zilnic, în intervalul orar 09:00-13:00, diferențiat, după cum urmează:

  • În intervalul orar 09:00-11:00 vor putea consulta dosarele/obține relații/formula orice alte solicitări ce se înscriu în sfera activității dc lucru cu publicul părțile, reprezentanții legali/convenționali (cu excepția avocaților, consilierilor juridici, experților și practicienilor in insolvență)/ terțe persoane;
  • În intervalul orar 11:00-12:00 vor putea consulta dosarele/obține relații/formula orice alte solicitări ce se înscriu în sfera activității de lucru cu publicul practicienii în insolvență și experții;
  • În intervalul orar 12:00-13:00 vor putea consulta dosarele/obține relații/formula orice alte solicitări ce se înscriu în sfera activității de lucru cu publicul avocații și consilierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 10 = 14