EXPLOZIE DE NOI CAZURI CONFIRMATE DE CORONAVIRUS ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
1472

Potrivit ultimelor date ale Grupului de Comunicare Strategică, județul Buzău înregistrează o explozie de noi cazuri de persoane infectate cu coronavirus. Mai exact, în ultimele 24 de ore, s-au semnalat alte 16 noi cazuri de COVID -19. Prin urmare, județul Buzău figurează la acest moment cu 83 de persoane infectate cu temutul virus. Se pare că testele din ultimele ore confirmă îmbolnăviri inclusiv în rândul angajaților din Primăria Râmnicelu. Direcția de Sănătate Publică Buzău a prelevat luni, probe de la 83 de persoane din localitatea Râmnicelu, printre ele aflându-se și angajați ai administrației locale care au solicitat să li se facă testarea.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, printre cei 16 pacienți confirmați cu coronavirus se află o fetiță de 3 ani și tatăl ei, în vârstă de 30 de ani, din cartierul Simileasca, municipiul Buzău. Micuța a fost internată pe Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență, împreună cu tatăl său. După primirea rezultatelor a fost transferată, alături de tatăl său, la Spitalul ,,Victor Babeș” din București. Cei doi provin din rândul contacților direcți ai cazurilor de îmbolnăvire din cartierul Poștă, anunță DSP Buzău. Celelalte 14 cazuri provin din localitatea Râmnicelu și au fost internate la Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat. Primarul Dumitru Stanciu, viceprimarul Dumitru Lăzăroiu și secretarul comunei sunt negativi.

Managerul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu afirmă că în unitatea medicală sunt internați 52 de pacienți confirmați cu coronavirus. Pe de altă parte, din cei 16 pacienți adusi de la Spitalul din Adjud, 5 mai sunt internați la spitalul din Râmnicu Sărat. Totuși dintre aceștia, un bolnav ar urma să fie externat, cel mai probabil în cursul zilei de astăzi.

Având în vedere situația epidemiologică a satului Râmnicelu și anume faptul că 25 de persoane au fost confirmate pozitiv cu infecție COVID-19, dintre care 5 angajați ai primăriei Direcția de Sănătate Publică Buzău a impus o serie de măsuri. În primul rând, toți contacții persoanelor confirmate cu COVID-19, precum și a membrilor de familie ai acestora sunt izolați la domiciliu.

La nivelul Primăriei Râmnicelu a fost stabilit un număr de cel mult trei persoane care pot desfășura activitatea specifică pe perioada de monitorizare, sub conducererea primarului și a viceprimarului, cu condiția ca toate persoanele implicate în această situație să locuiască pe raza localității Râmnicelu în cele 14 zile de izolare la domiciliu. Totodată, în toate spațiile Primăriei, precum și în spațiile accesate frecvent de locuitorii comunității se va executa dezinfecție prin firmă autorizată. În situația în care reprezentanții primăriei nu vor respecta măsurile impuse de către specialiștii DSP Buzău, atunci, există riscul ca activitatea instituției să fie sistată.

Între timp, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Sărat au intrat la rândul lor pe firul focarului de la Râmnicelu. Aceștia au întocmit trei dosare penale pentru ,,Zădărnicirea combaterii bolilor” și pentru ,,Omisiunea declarării unor informații”. Asta după ce polițiștii din Râmnicelu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că șase persoane domiciliate la trei adrese distincte de pe raza comunei Râmnicelu, contacți ai unei persoane infectate cu COVID-19, au refuzat să se supună testării și examinării medicale. Totodată, acestea au refuzat să divulge cadrelor medicale din cadrul DSP Buzău date cu privire la persoanele cu care au intrat în contact.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

59 + = 64