PRIMARUL MUNICIPIULUI BUZĂU CERE DEMISIA PREFECTULUI JUDEȚULUI, LEONARD DIMIAN

0
779

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a trimis astăzi o adresă ministrului e Interne, Marcel Vela, precum și secretarului de stat Raed Arafat, în care solicită ridicarea carantinei totale din cartierul Poștă, dar și demisia prefectului județului, Leonard Dimian, pe care îl consideră ,,nepotrivit total pentru această funcție”. În document, primarul Buzăului prezintă și argumentele pentru care măsura carantinării unui cartier cu peste 2000 de locuitori nu era necesară. ,,Nu este o chestie dreaptă pentru că puteau fi extrași pacienții bolnavi de acolo și să se țină sub monitorizare zona.” Constantin Toma cere demiterea prefectului județului Buzău, Leonard Dimian, pe care îl consideră responsabil de neaplicarea măsurilor pentru respectarea măsurilor prevăzute de ordonanțele militare în vigoare.

,,Sunt total surprins că prefectul judeţului Buzău, care este şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, care şi-a asumat propunerea privind instituirea acestei carantine, pare că nu a cunoscut situaţia din teren şi nici nu m-a invitat la vreo şedinţă a Comitetului pe care-l conduce. Dimpotrivă, am fost chemat la Prefectură pentru a mi se cere să nu mai iau decizii mai dure decât cele prevăzute în Ordonanţele Militare. (…) În condiţiile în care prefectul judeţului a coordonat toate forţele desemnate cu aplicarea dispoziţiilor Ordonanţelor Militare, inclusiv poliţia locală, consider că circulaţia inutilă şi nejustificată a persoanelor prin oraş şi în afara acestuia, precum şi modul în care a fost coordonată supravegherea din punct de vedere epidemiologic, a condus la naşterea situaţiei de fapt din cartierul Poştă, care se datorează prostului management al crizei asigurat de acest prefect.

Conform uzanţelor din România din această perioadă de criză, în cazuri similare s-a aplicat doar extragerea persoanelor cu probleme şi izolarea celorlalte. Nu în ultimul rând, foarte mulţi cetăţeni buzoieni, atât din cartierul carantinat, cât şi de pe raza municipiului Buzău, consideră că instituirea acestei carantine este o măsură nedreaptă şi abuzivă. Din aceste motive, vă rog, domnule Ministru să reveniti asupra măsurii dispuse,  sensul revocării Ordinul Comandantului Acliunii nr. 76066 din 04.05.2020 privind instituirea caratinei din cartierul Postă al municipiului Buzău, dar si să dispuneti demiterea prefectului Leonard Dimian, pe care îl consider nepotrivit total pentru această funcție”, se mai arată în adresa înaintată de Constantin Toma, ministrului de interne.

La scurt timp Prefectura Buzău a transmis un punct de vedere al șefului Casei Albe, vis a vis de demersurile primarului Constantin Toma: ,,Prefectul județului Buzău, domnul Leonard Dimian, nu comentează demersurile domnului primar Constantin Toma, pe care le face posibilă libertatea de exprimare de care beneficiază fiecare cetățean. În calitate de reprezentant al Guvernului în teritoriu și de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, prefectul Leonard Dimian are ca preocupări esențiale în această situație de urgență limitarea răspândirii Coronavirusului și sănătatea populației, nu dezbaterea politică. Buzoienii trebuie să știe că autoritățile își fac datoria potrivit competențelor și iau cele mai bune decizii pentru siguranța epidemiologică a cetățenilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =