TESTĂRILE PENTRU DEPISTAREA COVID-19 AR PUTEA REALIZATE LA BUZĂU, DE LUNA VIITOARE

0
855

Pregătirile pentru punerea în funcțiune a aparatului Real Time PCR de depistare a infecției cu noul Coronavirus sunt pe ultima sută de metri. Prefectul județului Buzău,  Leonard Dimian a făcut, în cursul zilei de duminică, o vizită la Direcția de Sănătate Publică pentru a vedea stadiul în care sunt pregătirile pentru punerea în funcțiune a PCR-ului care va funcționa la nivelul județului Buzău.

”Am efectuat o vizită la Direcția de Sănătate Publică pentru a mă asigura că pregătirile pentru punerea în funcțiune a primului aparat Real Time PCR de la nivelul județului sunt în linie dreaptă. Am constatat că s-a finalizat etapa de amenajare a spațiului în care va funcționa laboratorul de testare pentru Covid-19 și că cele mai multe dintre componente au fost amplasate corespunzător. Aparatul a fost achiziționat de către DSP Buzău cu sprijinul financiar al Guvernului României, costul aparatului ridicându-se la aproape 500.000 de lei”, a declarat prefectul județului Buzău,  Leonard Dimian.

Termenul avansat pentru activarea PCR-ului este începutul lunii mai. Personalul care va deservi aparatul Real Time PCR urmează să meargă la cursuri de specializare, iar în zilele următoare sunt așteptate să ajungă la Buzău ultimele componente ale PCR-ului.

”Laboratorul de Biologie Moleculară în care va funcționa aparatul Real Time-PCR este gata și au început să se livreze și componentele aparatului de testare. Astfel, la Buzău au ajuns: pentru camera de prelucrare a probelor și extracție ARN/ADN-ului: agitator tip Vortex; aparat pentru curățarea/purificarea aerului, cu recirculare, cu lampa UV; pentru camera de preparare a reactivilor PCR: hotă PCR (pentru preparare mixuri) cu masa inclusă; pentru camera pentru reacțiile PCR: exicycler 96 RT PCR, cinci canale, calculator inclus; reactivi pentru testare; ExiPrep 16 Viral DNA/RNA; AccuPower SARS-Cov 2 Real Time PCR kit. Au mai fost achiziționate și hota bacteriologică, autoclav, cititor cod de bare și imprimantă cu cod de bare, laptop și imprimantă, combină frigorifică, precum și mobilierul aferent. În următoarele zile, așteptăm și ultimele componente, iar cele două echipe care vor deservi PCR-ul vor merge la cursuri de specializare. Aceștia sunt ultimii pași de urmat înainte de a începe activitatea de testare aici la Buzău”, a explicat Ramona Fătu, chimist principal în cadrul DSP Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =