AMENZI DE PESTE 350.000 DE LEI, ÎN ULTIMELE 24 DE ORE, LA BUZĂU

0
444

Potrivit datelor furnizate, astăzi, de către Grupul de Comunicare Strategică, în județul Buzău, se află în carantină un număr de 214  de persoane. Pentru alte 107 de persoane a fost luată măsura izolării la domiciliu. Pe de altă parte, numărul cazurilor confirmate de COVID-19 la nivelul județului Buzău este de 16, deși GCS a anunțat  astăzi 17 cazuri. În această privință, Prefectura Buzău face unele precizări: ,,Datele legate de numărul de cazuri confirmate la nivelul fiecărui județ sunt furnizate Grupului de Comunicare Strategică de către Institutul Național de Sănătate Publică. Conform legii, DSP Buzău a raportat către INSP buletinele de analiză cu rezultat pozitiv de la nivelul județului. Se poartă o corespondență cu INSP pentru corelarea datelor. Centralizarea și raportarea la INSP se reglează pe parcurs, întrucât este necesară procesarea datelor”.

În ultimele 24 de ore, peste 80 de jandarmi  buzoieni, sprijiniți de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Ploiești, s-au asigurat că, la nivelul județului, sunt respectate măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19. În acest context, jandarmii au fost angrenați atât în misiuni  de asigurare a măsurilor de ordine în zona centrelor de carantină, cât  și în misiuni de menținere a climatului de ordine și siguranță publică, prin participarea în sistem integrat la misiuni de patrulare și acțiuni cu efective mărite, precum și asigurarea cu operativitate a intervențiilor în misiuni specifice Jandarmeriei Române. Jandarmii au aplicat 12 sancțiuni atât pentru nerespectarea măsurile impuse de Ordonanțele Militare, cât și pentru  nerespectarea prevederilor stabilite de Legea 61/1991 și de Legea 12/ 1990, valoarea totală a sancțiunilor aplicate în aceste cazuri fiind de 14.900 de lei.

Structurile și subunitățile IPJ Buzău, împreună cu personalul Poliției Locale, au desfășurat activități de verificare cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse, ocazie cu care au fost controlate 583 persoane. Dintre acestea, 69 de persoane au fost identificate că nu respectă interdicțiile privind deplasarea/libera circulație. În total, în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 178 sancțiuni contravenționale privind nerespectarea prevederilor Ordonanțelor Militare, în valoare totală de aproximativ 350.000 de lei. De asemenea, au fost înregistrate 2 dosare penale în contextul nerespectării prevederilor Ordonanțelor Militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 5 =