ANGAJAȚII CENTRELOR PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DIN JUDEȚUL BUZĂU, TESTAȚI PENTRU CORONAVIRUS

0
526

Acțiunea de testare pentru depistarea COVID-19 a personalului din toate centrele rezidenţiale pentru persoane vârstnice a fost demarată în judeţul Buzău. În această primă etapă va fi testat personalul aflat în autoizolare preventivă la domiciliu, conform Ordonanţei Militare numărul 8/2020. Pentru această acţiune, au fost mobilizate mai multe echipe de specialişti din cadrul Direcției de Sănătate Publică ce au prelevat probe de la peste 250 de angajaţi ai acestor centre, care au fost trimise spre analiză la Institutul Cantacuzino din București.

Acţiunea a fost demarată în scopul prevenirii apariţiei unor focare de Coronavirus în centrele de îngrijire și asistență medico-socială pentru persoane vârstnice, iar reluarea activităţii acestora va fi permisă numai după obținerea rezultatului negativ al probei recoltate. De asemenea, au mai fost trimise la Institutul Cantacuzino din Capitală probe prelevate de la angajații centrelor rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și de la alte categorii vulnerabile (pacienți oncologici, gravide).

Prefectul județului Buzău, Leonard Dimian a solicitat Direcției de Sănătate Publică să efectueze controale în toate centrele de îngrijire pentru a se asigura că acestea funcționează în condiții legale și că beneficiarii au condiții corespunzătoare ocrotirii acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =