PROPUNERE LEGISLATIVĂ: TICHETELE DE MASĂ S-AR PUTEA ACORDA ȘI SALARIAŢILOR AFLAŢI ÎN ŞOMAJ TEHNIC

0
985

O propunere legislativă aflată în dezabatere la Senat, prevede ca pe perioada stării de urgență să beneficieze în continuare tichetele de masă, exclusiv în format electronic, și salariații care nu mai merg la serviciu și se află în șomaj tehnic. Propunerea vine în sprijinul angajaților cărora le-a fost micșorat venitul lunar, odată intrați în șomaj tehnic, astfel încât aceștia să poată să-și procure în continuare produsele alimentare.

În expunerea de motive a proiectului se arată că această inițiativă vizează, pe de o parte, angajații ale căror salarii oricum au scăzut cu 25%, dat fiind faptul că au intrat în șomaj tehnic, iar pe de altă parte, magazinele alimentare și restaurantele care livrează mâncare, în sensul în care vânzările acestora nu vor fi afectate de scăderea numărului de persoane care beneficiază de tichete de masă.

Transmiterea bonurilor de masă în format electronic este necesară pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus. Tichetele de masă se vor trimite lunar către angajați exclusiv electronic, proporțional cu numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se efectuează plata. Proiectul în forma sa inițială precum și expunerea de motive pot fi citite aici: proiect forma initiala și Expunere motive proiect .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 34