CREȘTEREA ALARMANTĂ A CAZURILOR DE CORONAVIRUS DIN VRANCEA ADUCE NELINIȘTE ÎN RÂNDUL RÂMNICENILOR

0
465

Îngrijorarea sporește la Râmnicu Sărat, pe fondul creșterii numărului de îmbolnăviri din județul vecin, Vrancea. Deși județul Buzău are cel mai mic număr de pacienți depistați cu coronavirus din țară, iar la Spitalul Muncipal din Râmnicu Sărat sunt îngrijiți, în prezent, doar doi bolnavi cu COVID-19, amplitudinea cazurilor din Vrancea provoacă neliniste la Râmnicu Sărat.

Temerea oamenilor vizează faptul că Vrancea a atins cifra de 211 de îmbolnăviri și este în plină evoluție, iar spitalul din Adjud, desemnat ca unitate medicală suport pentru județul vecin, ar putea fi depășit de situație, situație în care anumite cazuri ar putea fi transferate la Râmnicu Sărat. Frica unor transferuri de pacienți infectați cu COVID-19 la Râmnicu Sărat, din Vrancea, este justificată tocmai prin faptul că Spitalul Municipal din Râmnic are în grijă doar doi pacienți, cu mult mai puțin față de capacitatea, umană, tehnică și medicală a spitalului buzoian.

Acesta este și motivul pentru care cetățenii din Râmnicu Sărat doresc asigurări din partea autorităților locale că municipiul va fi în continuare sigur, fără pericolul de a importa pacienți cu COVID-19 din județul vecin. Pentru că odată aduși la Râmnicu Sărat bolnavii depistați pozitiv, din Vrancea, incertitudinea extinderii infestărilor nu va plana doar asupra cadrelor medicale din Spitalul Municipal, ci asupra întregului oraș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 85