DIN 21 APRILIE, FIRMELE POT FACE PLĂȚI ON-LINE, DIN CONTURILE DE LA TREZORERIE

0
1133

Un ordin recent oficializat al Ministerului Finanțelor Publice prevede că în aproximativ două săptămâni, și companiile vor putea să facă plăți on-line din conturile pe care le au la trezorerii, cu ajutorul ordinului de plată multiplu electronic (OPME). Acest lucru va fi posibil prin intermediul serviciului Spațiul Privat Virtual (SPV) al Fiscului, iar astfel vor fi evitate deplasările la ghișeele trezoreriilor.

În ordinul Ministerului Finanțelor Publice se menționează faptul că OPME ,,(…) poate fi utilizat de operatorii economici și alte entități decât instituții publice, începând cu data de 21 aprilie 2020”. Ordinul de plată multiplu electronic se va descărca online de pe site-ul MFP sau va fi pus la dispoziție de către trezoreriile din țară. Acesta se va completa și depune online cu ajutorul secțiunii de depunere a declarațiilor din portalul SPV. Recipisele pentru depunerea și validarea sau respingerea OPME vor apărea în secțiunea de mesaje a SPV.

,,Firmele și instituțiile publice vor comunica de la distanță cu Trezoreria Statului! Fără deplasări la ghișeu. Fără cozi. Simplu, în doar câteva click-uri și cu semnatură electronică. Totul prin intermerdiul ordinului de plată multiplu electronic. Informatizarea statului nu a fost o prioritate în ultimii treizeci de ani pentru că foarte mulți profitau de pe urma birocrației. Vremea acestora a trecut”, a precizat ministrul finanțelor, Florin Cîțu, pe pagina sa de Facebook.

Ordinul de plată multiplu electronic (OPME) se va folosi de către firme numai pentru plățile ce implică o singură semnătură electronică, nu două. Cei care au nevoie de două semnături electronice pentru plăți vor folosi numai ordinul de plată pentru Trezoreria Statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 73 = 77