TABĂRA ,,ARBĂNAȘI”, TRANSFORMATĂ ÎN CENTRU DE CARANTINĂ PENTRU PERSOANELE CU RISC ÎNALT DE TRANSMITERE A INFECŢIEI CU CORONAVIRUS

0
1035
Sursa foto: mapio.net

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Buzău a solicitat sprijin pentru identificarea unui spațiu în care să poată fi asigurată carantinarea persoanelor cu risc înalt de transmitere a infecției cu Coronavirus (persoane ce au intrat în contact cu pacienți infectați cu Coronavirus). Urmare a acestei solicitări, Prefectura Buzău a făcut demersuri pentru a găsi cât mai rapid o locație care să corespundă unor norme de igienă (apă potabilă, curent electric, căldură, grupuri sanitare).

În urma unei ședințe comune alături de reprezentanți ai DSP, Consiliului Județean, Spitalului Județean, Inspectoratului Școlar Județean și Direcției Județene pentru Sport și Tineret Buzău, s-a ajuns la concluzia că Tabăra ,,Arbănași”, din comuna Beceni, poate fi folosită în acest scop. O hotărâre în acest sens a fost aprobată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care a avut loc ieri. Astfel, potrivit acesteia Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Buzău pune la dispoziție un pavilion de 20 de locuri din incinta taberei, în vederea asigurării carantinării. În funcție de numărul persoanelor cu înalt risc pentru transmiterea infecției, capacitatea de cazare poate fi extinsă. Direcția de Sănătate Publică va asigura personalul medical și materialele dezinfectante.

La acest moment, 17 persoane se află în vizorul Direcţiei de Sănătate  Publică. Este vorba despre chinezi dar şi buzoieni care s-au întors din China.  Cinci persoane sunt în carantină încă de la finele lunii trecute, iar starea lor de sănătate este bună, nicio persoană nu a prezent simptome specifice coronavirusului iar zilele trecute, 12 chinezi au ajuns în judeţul Buzău, şi aceştia intrând în carantină. Dintre aceştia, 9 sunt la Pârscov, iar 3, la Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + = 12