PRIMA PROBĂ LA EVALUAREA NAȚIONALĂ. SUBIECTE LA LIMBA ȘI LITERATURA ROMÂNĂ

0
945

Aproximativ  155 de mii de elevi au dat astazi  primul test important din viața lor –  proba la limba si literatura romana, din cadrul examenului de Evaluare Nationala.

La subiectul I, punctul B, elevii au avut de redactat o argumentație pe baza unui text din genul dramatic.  Astfel, elevii au primit un fragment din „Ultima cursă”, de Horia Lovinescu. Cerințele de la primul punct, au fost: găsirea unor sinonime, menționarea rolului cratimei, modul de formare a unor cuvinte cum ar fi băiețel, precum transcrierea unor cuvinte care conțin diftong.

La subiectul II, punctul B, absolvenții claselor a VIII-a au avut  de realizat o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Peste doua zile, pe 20 iunie, candidatii dau proba la matematica, iar elevii apartinand minoritatilor nationale sustin vineri 21 iuni, testarea la limba si literatura materna.

Accesul in salile de examen s-a facut pana la ora 8.30, iar candidatii au avut la dispozitie pentru rezolvarea lucrarii 2 ore din momentul in care au fost distribuite subiectele fiecarui elev.

Candidatii  prinși că încearcă să copieze sau că au la ei telefoane/obiecte interzise sunt dați afară din probă și primesc nota 1, indiferent dacă le-au folosit sau nu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =