CE ȘI CÂT ȘTIU ROMÂNII DESPRE ALEGERILE EUROPARLAMENTARE ȘI EUROPARLAMENTARI?

0
898

Cei mai mulţi români nu prea ştiu cu ce se ocupă un europarlamentar. De aceea, aşteptările sunt limitate: oamenii ar vrea ca europarlamentarii români să creeze locuri de muncă şi să nu se mai certe între ei. Alegerile europarlamentare vor avea loc pe 26 mai în toate cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Românii cred că eurodeputaţii nu fac nimic pentru ei, motiv pentru care nu acordă mare importanţă alegerilor europarlamentare. De la cei care reprezintă România în instituţiile europene, ei şi-ar dori mai multă implicare, să nu se mai certe şi să aducă bani în ţara lor. În primul rând, românii ar vrea ca europarlamentarii să creeze locuri de muncă, astfel încât tinerii să nu mai fie nevoiţi să plece din ţară.

Alţii au aşteptări şi mai mici de la europarlamentari: ar vrea ca politicienii din Parlamentul European să nu se mai certe între ei.

Mulţi alegători vor ca europarlamentarii să influenţeze instituţiile europene şi să atragă investiţii în România.

Sunt şi cetăţeni care consideră că rolul principal al europarlamentarilor este să se ocupe de problemele Uniunii Europene şi în plan secund să fie preocupaţi de ţările pe care le reprezintă.

Nici unii, nici alţii nu sunt însă foarte interesaţi de scrutinul din 26 mai.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

26 + = 28