Ouăle roșii, rămase de la Paște, trebuie consumate în cel mult o săptămână. O spun medicii, care ne îndeamnă să nu facem abuz de aceste alimente, care pe care avem tendința să le păstrăm o perioadă lungă în frigider. În cazul în care consumam ouă fierte mai vechi riscăm să ne alegem cu intoxicații.
După Paște, multe gospodine au încă în frigider ouăle înroșite, încă din Joia Mare. Medicii avertizează însă că ouăle fierte nu pot fi păstrate bune pentru consum un timp îndelungat. Dacă ouăle crude rezistă în frigider până la 4-5 săptămâni, durata de păstrare a celor fierte scade considerabil. Ouăle fierte cu coajă rezistă doar o săptămână în frigider, motiv pentru care medicii ne îndeamnă să le consumăm cu atenție și moderație. Deşi aspectul lor nu se modifică, ouăle fierte nu rezistă atât de mult ca cele proaspete, pentru că, prin gătire, stratul natural protector al acestora, care se găseşte la suprafaţa cojii, se dizolvă. Fără acest strat, porii din coaja ouălor se deschid, iar bacteriile contaminează produsul mai ușor. Nu în ultimul rând, medicii ne îndeamnă ca în aceste zile să revenim la meniul obișnuit, fără a mai consuma alimentele rămase de la masa de Paște.