UN NOU CAZ DE MENINGITĂ

0
916

Încă un elev de la liceul „Gheorghe Lazăr” din capitala a fost depistat cu menincogoc, dar este clinic sănătos și doar purtător al tulpinei care provoacă boala. Este al treilea caz, dupa ce marti au fost confirmate alte doua, la elevi din acelasi liceu.  Cei trei adolescenti au primit tratament preventiv, iar medicii spun ca  niciunul dintre ei  nu a intrat în contact cu fata care a murit de meningită săptămâna trecută.

Decesul acesteia, dar și moartea unei adolescente din Vaslui au pus pe jar părinții, care au inceput sa caute în farmacii vaccinul. Desi este disponibil in doua variante, doar unul se gaseste in Romania si acopera numai 40 la suta din patologie. Al doilea tip de vaccin, cu o acoperire mai largă, nu se găsește in farmaciile de la noi.

Medicii spun că părinții ar trebui să fie atenți la simptomele care prevestesc infecția cu virusul meninigitei în cazul copiilor. Cele mai frecvente sunt durerile puternice de cap, însoţite de febră ridicată, intoleranță la lumină și zgomot, gâtul rigid și o stare generală de rău. Infecția meningococică afectează cel mai des adolescenţii și tinerii, în intervalul dintre sfârșitul iernii și începutul primăverii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =