BUGET AUSTER ȘI ÎN 2019, LA BUZĂU

0
770

Bugetul de venituri si cheltuieli al orașului Buzău stă sub semnul austerității și în 2019, însă autoritățile nu renunță la bâlciuri. Cu un deficit de peste 8 milioane de euro, ca urmare a trecerii unor dări din sarcina Guvernului în cea a adminstrațiilor locale, banii municipiului vor ajunge doar până în august, fără atragerea unor fonduri europene. Din păcate, Buzăul se află printre orașele din țară care au tras cele mai puține fonduri europene în ultimii ani.

Bugetul de venituri și cheltuieli al orasului Buzău pentru anul 2019 a fost votat pe repede înainte, în doar câteva minute, de către Consiliul Local Municipal. Un singur consilier local și-a exprimat îndoieli privind cheltuirea nejustificată a unor sume de bani.

Primarul Constantin Toma susține că vinovată de lipsa banilor este fosta administrație, tot PSD, care a efectuat împrumuturi uriașe cu perioadă foarte mare de rambursare. Unii consilieri consideră însă că ar trebui să fie tras la răspundere chiar liderul PSD Buzău, Marcel Ciolacu, cel care a fost „mâna dreaptă” a fostului primar Boșcodeală.

Potrivit proiectului de buget, în 2019, administraţia locală are la dipoziţie un buget general de venituri şi cheltuieli în sumă totală de 216,7 milioane lei. Peste 50 de milioane de lei sunt destinaţi capitolului “dezvoltare”, însă sume mari de bani au fost alocați și bâlciurilor tradiționale.

Deficitul pentru acest an ar fi de peste 8 milioane de euro. Asta, ca urmare a trecerii unor dări din sarcina Guvernului în cea a adminstrațiilor locale. Reprezentanții Primăriei Buzău susțin însă că investiţiile propuse nu vor fi afectate, deoarece vor fi aduși bani europeni. Din păcate, municipiul Buzău se află printre ultimele locuri în țară la capitolul absorbției de fonduri europene. În cei trei ani de mandat, edilul Constantin Toma a atras fonduri europene comparabile cu cele ale unor comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 31 = 39