ȘEDINȚA COMUNĂ ÎN PARLAMENT PENTRU SCRISOAREA PREȘEDINTELUI PRIVIND REFERENDUMUL

0
811

Parlamentul se reunește astăzi, de la ora 10.00  în şedinţă comună pentru a vota hotărârea privind scrisoarea preşedintelui Klaus Iohannis prin care solicită consultarea Parlamentului pentru organizarea referendumului naţional.

Marţi, Comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au dat aviz favorabil pentru organizarea referendumului, la solicitarea preşedintelui Klaus Iohannis.

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a precizat că majoritatea parlamentară susţine un aviz favorabil „fără niciun fel de intervenţii”. „Noi, majoritatea, susţinem un acord favorabil cu niciun fel de intervenţii. Este dreptul preşedintelui să solicite organizarea referendumului. Că preşedintele doreşte extinderea acestor consultări… Raportul este un aviz favorabil fără niciun fel de intervenţii”, a spus Iordache.

Pe 4 aprilie, şeful statului a transmis preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului scrisoarea cu privire la temele referendumului naţional care va fi organizat pe data de 26 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 27 = 30