CĂPȘUNE ROMÂNEȘTI, ÎN PIEȚE ÎNAINTE DE PAȘTE

0
863

Căpşunele româneşti, dulci şi aromate, vor putea fi savurate de buzoieni în mai puţin de trei săptămâni. Este promisiunea agricultorilor care spun că la sfârşitul lunii aprilie vor livra fructele în pieţe. Mai au nevoie însă şi de ajutorul naturii, care trebuie să ofere cât mai multă căldură în această perioadă. Plantele au înflorit şi dau semne că sunt sănătoase, mai ales după ce au fost ajutate printr-o serie de lucrări.

În comuna Verneşti, județul Buzău, se află câteva dintre cele mai întinse plantaţii de căpşuni din zonă. Cultivatorii de aici spun ca muncesc jumătate de an pentru a avea producţie numai o lună pe an. Investiţia şi efortul merită, pentru că după ce trag linie sunt pe profit.

În aşteptarea căpşunelor româneşti, aromate, dulci şi zemoase, clienţii îşi astâmpără pofta deocamdată cu fructe aduse din Italia, Grecia sau Turcia.

Kilogramul de căpşuni din import costă acum 80 de lei în pieţele din Buzău însă preţul lor va scădea după ce apar fructele autohtone. Ele se vor vinde cu cel puţin 100 de lei kilogramul, estimează comercianţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =