CUM POȚI AFLA, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI, ISTORICUL UNUI AUTOVEHICUL?

0
895

De astăzi, orice posesor de mașină sau cei interesați să-și cumpere una poate afla toate informațiile necesare despre autovehicul.

Datele se obțin dacă solicitantul accesează site-ul oficial al Registrului Auto Român, www.rarom.ro, și introduce în aplicația „ISTORIC VEHICUL” adresa de email și numărul de identificare al vehiculului în cauză, adică seria de caroserie sau șasiu. Aplicația va genera un cod de acces, îl va expedia pe adresa de email introdusă și, după validarea lui, va furniza către aceeași adresă de email informațiile utile pentru deținătorul sau viitorul deținător al unui vehicul.

Astfel, cei interesați pot afla activitățile derulate la RAR și numărul de kilometri înregistrați în bordul mașinii, existența și valabilitatea cărții de identitate a vehiculului, câteva date tehnice și de identificare, gradul de poluare și valabilitatea ITP. Datele oferite reflectă configurația vehiculului, statutul acestuia și sunt valabile la data interogării acestora în sistemul informatics al Registrului Auto Român.

Dacă aplicația se accesează în mod abuziv, solicitantului îi va fi restricționat accesul în consecință. De asemenea, aplicația poate fi accesată și de pe smartphone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 + = 85