PAGUBE ÎNSEMNATE CAUZATE DE INCENDII NECONTROLATE

0
879
Foto: Arhiva

Pompierii buzoieni nu mai au liniște din cauza zecilor de incendii izbucnite odată cu încălzirea vremii. Ieri după-amiază, ei au fost solicitaţi, pentru stingerea unui incendiu produs la o locuinţă şi un adăpost animale din localitatea Jariştea, comuna Lopătari. La faţa locului au fost trimise două autospeciale de stingere, o autospecială de transport şi o autoşenilată.  Autospecialele au ajuns la circa 3 kilometri de zona incendiului, deplasarea făcându-se de acolo pe jos. În incendiu, au murit aproape 250 de oi, patru vaci şi un cal. Aproape 100 de oi su fost, totuși, salvate.

Tot ieri, dar la orele dimineții, pompierii au intervenit și pentru stingerea unui alt incendiu de vegetație uscată, în localitatea Păltineni, în apropiere de orașul Nehoiu. Flăcările au mistuit 14 hectare de litieră de pădure și vegetație uscată.

Reprezentanții ISU Buzău solicită cetățenilor să anunțe de îndată la 112 orice început de incendiu și să acorde sprijin autorităților locale și pompierilor în stingerea incendiilor de vegetație uscată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =