PRIMARII AȘTEAPTĂ CU TEAMĂ BUGETUL PE 2019

0
881

Problema adoptării bugetului de stat pe 2019 este una aproape fără ieșire pentru guvernarea PSD, atacatã de toate structurile asociative ale administrației publice locale. Zeci de primari din județul Buzău, aproape toți social-democrați, urmăresc cu sufletul la gură ceea ce se întâmplã la București în aceste zile. Acestora le e teamă că va fi adoptat bugetul în forma inițială, prezentată de ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, care prevede ca primăriile să preia o parte din cheltuelile sociale.

În Pietroasele, comună cu puțin peste 3.000 de locuitori, cheltuielile cu plata indemnziațiilor persoanelor cu handicap și salariilor însoțitorilor acestora constituie o povară grea pe bugetul comunei.

Primarii de comune mai spun că prevederea din proiectul bugetului național prin care care plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a salariilor însoțitorilor va pune în dificultate continuarea unor proiecte cu bani europeni.

Până acum, primăriile plăteau doar 10% din salariile însoțitorilor și indemnizațiilor persoanelor cu handicap, restul de 90% fiind în sarcina Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 52 = 61