REGULI IMPUSE DE EPIDEMIA DE GRIPĂ

0
774

Ministerul Sănătăţii a transmis către toate spitalele din ţară recomandări suplimentare, odată cu declararea epidemiei de gripă. Acestea vizează în primul rând limitarea accesului vizitatorilor în mod real în toate unităţile sanitare și în special în secţiile cu risc, refacerea urgență a stocului cu antivirale necesare tratamentului infecţiilor respiratorii acute și instituirea terapiei antivirale imediat după internare la toţi pacienţii care prezintă simptome specifice gripei.

De asemenea, unitățile medicale trebuie să aibă în vedere instituirea tratamentui profilactic la contacţii pacienţilor internaţi, vaccinarea urgentă a personalului medical rămas nevaccinat și refacerea stocurilor de echipamente de protecţie precum şi utilizarea corespunzătoare a acestora. Nu în ultimul rând, spitalele trebuie să-și refacă de urgenţă stocurile cu antiseptice şi dezinfectate pentru asigurarea igienei riguroase a mâinii şi suprafeţelor.

Și populația trebuie să aibă în vedere respectarea unor reguli esențiale în prevenirea îmbolăvirii cu gripă: consultarea medicului de familie pentru simptome care sugerează gripa şi care poate stabili o eventuală indicaţie pentru spitalizare, izolarea la domiciliu a persoanelor care prezintă simptome asemănătoare gripei, respectarea etichetei tusei şi strănutului, igiena adecvată a mâinilor, purtarea echipamentului de protecţie adecvat, dar și continuarea vaccinării antigripale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + = 20