BILANȚUL DECESELOR CAUZATE DE GRIPĂ: 47

0
1057

România este în pragul  unei epidemii de gripă. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea va anunța astăzi dacă  va declara  sau nu stare de epidemie. Condiția obligatorie este aceea că numărul cazurilor diagnosticate de gripă să fie mai mare decât cel estimat.

Între timp, numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 47. Ultimele cazuri sunt cele ale unor femei, în vârstă de 48 şi respectiv 64 de ani, ambele din judeţul Timiş, confirmate cu virus gripal tip A,  care au murit ieri, 28 ianuarie,  în timp ce o altă femeie în vârstă de 47 de ani din judeţul Constanţa a murit sâmbătă, 26 ianuarie. Totodată, un bebeluş în vârstă de 11 luni, din judeţul Timiș, confirmat cu virus gripal tip A,  a murit vineri, 25 ianuarie. Cu toţii sufereau şi de alte boli şi nu erau vaccinaţi antigripal.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a anunţat deja că dacă va fi declarată epidemie, cursurile școlare nu vor fi suspendate, dar a precizat că dacă numărul de elevi absenţi într-o unitate de învăţământ e de 20% aceasta poate fi închisă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 1 =