COD PORTOCALIU DE POLEI ÎN OPT JUDEȚE DIN ȚARĂ

0
995

Administraţia Naţională de Meteorologie  a emis, în această dimineaţă, o atenţionare cod portocaliu de depuneri semnificative de polei, pentru opt judeţe din ţară, valabilă în următoarele ore.

Judeţele vizate de atenţionare sunt Ialomiţa, Prahova, Brăila, Buzău, Ilfov, Vrancea, Galaţi şi Călăraşi.

 

Nord-estul, sud-estul, sudul, centrul şi sud-vestul ţării se află, începând de astăzi de la ora 4.00 până vineri la ora 14.00, sub cod galben de ploi, ninsori viscolite şi polei. Vântul va sufla cu 70 de kilometri pe oră în Muntenia, Moldova şi la munte.

 

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, din cauza poleiului, pe mai multe artere rutiere din judeţele Buzău, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa, Ilfov, Giurgiu, Harghita, Prahova şi Vrancea. În Constanţa şi Tulcea este ceaţă.

 

Poliţiştii rutieri le recomandă şoferilor să folosească luminile de ceaţă, precum şi sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a fi observaţi în trafic, să reducă pe cât posibil viteza de deplasare, să circule cu foarte mare atenţie, pentru a putea evita orice obstacol.

De asemenea, şoferii trebuie să evite pe cât posibil depăşirile, iar în  mers, distanţa între maşini trebuie păstrată suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 53 = 60