VIZITE CU RESTRICȚII LA MATERNITATEA BUZĂU ȘI SPITALUL JUDEȚEAN

0
1019

Gripa impune restricții la Spitalul Județean Buzău, iar la Maternitatea Buzău este interzis accesul vizitatorilor. În județ, au fost confirmate deja două cazuri de gripă, unul la un  bebeluș de doi ani, din Buzău, și celălalt la o adolescentă gravidă în vârstă de 15 ani, din municipiul Râmnicu Sărat. Bebelușul tinerei a murit la scurt timp de la naștere, dar nu se știe dacă virusul gripei a fost transmis de la mamă la făt.

Este alertă medicală în România din cauza gripei. În toată țara, de la începutul sezonului rece s-au înregistrat 8 decese, iar numărul lor crește de la o zi la alta. Și la Buzău, au fost confirmate două cazuri de gripă, la un  bebeluș de doi ani, din Buzău, și la o adolescentă în vârstă de 15 ani, din municipiul Râmnicu Sărat. Este și motivul pentru care reprezentanții Spitalului Județean au decis astăzi să interzică accesul vizitatorilor în anumite  secții: Terapie Intensivă, Pediatrie și Chirurgie. De asemenea, la Maternitatea Buzău, accesul vizitatorilor a fost interzis total. Mai mult, autoritațile sanitare au impus măsuri igienico-sanitare stricte.

Potrivit reprezentaților Direcției de Sănătate Publică Buzău, cele peste 20 de mii de vaccinuri antigripale distribuite în județ au fost epuizate. În prezent, vaccinul antigripal se mai găsește doar în farmacii. Administrarea acestui ser scade la jumătate numărul de complicații serioase ale gripei, și încă mai poate fi administrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =