NOI POSTURI DE MEDIC LA SPITALUL JUDEȚEAN BUZĂU

0
1012

O nouă tentativă de rezolvare a crizei de medici la Spitalul Județean de Urgență Buzău! Unitatea medicală a scos la concurs, zilele trecute, nu mai puțin de 11 posturi de medic. Pentru absolvenții de medicină care vor opta să aleagă unul dintre posturile scoase la concurs, autoritățile județene le vor oferi un bonus de 2.900 de lei, timp de șase luni, iar pentru cei din alte județe, le vor asigura și locuință de serviciu.

Spitalul Județean de Urgență Buzău funcționează, de ani buni, la cota de avarie în privința numărului de medici. De-a lungul timpului, conducerea unității sanitare a organizat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi libere, însă de fiecare dată puțini au fost cei interesați. Ultima tentativă de acest fel a avut loc în octombrie, când au fost scoase la concurs 13 posturi iar cele mai multe au rămas neocupate. În încercarea de a combate deficitul de medici, conducerea celui mai mare spital din județ organizează un nou concurs de angajare pentru mai multe secții ale spitalului.

Concursul de angajare va avea loc în a doua jumătate a lunii ianuarie.

Pentru a atrage medici la Spitalul Judeţean de Urgență Buzău, Consiliul Judeţean oferă mai multe facilităţi. Medicii care vin din alte localităţi să profeseze la spitalul din Buzău beneficiază de decontarea cheltuielilor de chirie şi întreţinere în limita a 1.000 de lei. Totodată, medicii care vor fi încadrați la Spitalul Județean vor primi un bonus financiar de 2.900 de lei, lunar, timp de 6 luni. În același context, Consiliul Județean Buzău va construi, începând de anul viitor, o clădire cu locuințe care vor fi oferite spre închiriere medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =