Este cert: judeţul Buzău are un nou focar de pestă porcină africană!

0
1104

 

Probele recoltate trimise la Lobaratorul de analiză din București au confirmat că animalele găsite moarte în gospodăria unui localnic din comună Beceni erau infectate cu virsului pestei porcine. În județul Buzău, în acest moment, există șase focare de pestă porcină africană.

Buletinul de analiză emis de Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti a confirmat un nou focar de pestă porcină africană în judeţul Buzău, într-o gospodărie din localitatea Mărgăriți, comună Beceni. Toți cei șapte porci descoperiți morți, luni, de un localnic erau infectați cu virusul pestei porcine africane. Pentru a preveni răspândirea bolii, toţi porcii din gospodăria afectată au fost sacrificaţi.

Conform procedurilor, specialiştii din cadrul DSVSA Buzău au luat măsuri privind punerea sub supraveghere sanitară veterinară a exploataţiei, impunerea de restricţii de mişcare, efectuarea dezinfecţiei exploataţiei afectate. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de către stat, în condițiile prevăzute de legislaţie. Reprezentanții Direcției Sanitar-Veterinare Buzău solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor din zonă pentru respectarea măsurilor întreprinse de autorități.

În județul Buzău, în acest moment, există șase focare de pestă porcină africană în tot atâtea gosparii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 2 =