Noi modificări aduse examenelor

0
949

 

Elevii care susţin la sfârşitul acestui an şcolar Evaluarea Naţională sau Bacalaureatul vor avea parte de o nouă modificare. Ministerul Educaţiei va introduce teste grila inclusiv la matematică, limba romană şi istorie, în proporţie de 40 la sută. Oficialii din educaţie spun că în acest fel se va elimina, pe cât posibil subiectivismul celor care corectează lucrările elevilor.

Elevii sunt din nou luaţi prin suprindere de Ministerul Educaţiei , după ce, fără nicio dezbatere publică, instituţia a luat decizia de a aduce modificări în structura subiectelor la examenele de anul acesta. Astfel toate subiectele de la Bacalaureat şi Evaluare vor avea 40% de itemi obiectivi , adică întrebări dechise şi tip grila. Noutatea o reprezintă introducerea acestor itemi și la subiectele de examen de la Limba română, Matematică și Istorie. Până acum elevii aveau de rezolvat teste grila la diciplinele socio-umane şi la geografie. Preşedintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, Marian Sută a declarat că:

“Rostul acestei modificări este încercarea de a elimina cât mai mult posibil din subiectivismul corectorilor atunci când punctează lucrările elevilor, astfel încât să nu mai existe diferenţe mari între notele de la evaluare şi notele de la contestaţii. Nu se schimba însă nimic în ceea ce priveşte încadrarea în programa, adică itemii respectă programa şi elevii trebuie să aibă aceleaşi cunoştinţe. “

Președintele Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, Marian Sută.

 

În cursul acestei săptămâni, Ministerul Educației va publica pe site-ul său, noile modele de subiecte pentru următoarele examene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 29