Românii nu trec pe la dentist cu anii şi folosesc o periuţă trei ani

0
1031

 

Românii au o teamă aparte atunci când vine vorba de vizită la dentist. Fie că preţurile sunt prea ridicate, fie că le este frică de celebra freză, oamenii întotdeauna găsesc motive de a amâna mersul la stomatolog. Potrivit unui clasament internaţional al igienei orale, mulţi romani nu trec pe la dentist cu anii şi folosesc o periuţă trei ani. La Buzău, o singură plombă costă peste 100 de lei la care care se adauga tratamentul, iar pentru un simplu control trebuie achitat cel puţin 50 de lei.

Chiar şi atunci când nu avem probleme “vizibile”, medicii stomatologi recomandă să mergem la controale regulate, măcar o dată pe an, deoarece putem avea mici carii care netratate la timp să ducă la probleme mai mari. Sesizate la timp, aceste probleme se remediază cu costuri şi dureri mai mici. Uneori, o carie depistată şi tratată la timp poate salva măseaua sau dintele. Important este că aceste problem, care pot duce la complicații, să nu se agraveze.

Problema este că, din ce în ce mai mulţi copii au probleme cu dinţii. 70% dintre cei de peste 12 ani au carii, iar mai bine de 90% dintre ei ajung la stomatolog cu probleme dentare grave.

Într-un oraş de provincie, cum este şi Buzaul, o plombă costă cel puțin 100 de lei, iar un simplu control, cel puţin 50 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 41 = 46