Siguranța în şcolile din Râmnicu Sărat

0
1008

 

Debutul noului an școlar reprezintă perioada în care șefii administrație locale împreună cu cei ai Poliției Municipale, Poliției Locale și directorii școlilor se întâlnesc pentru a realizat un set de măsuri privind asigurarea unui climat de siguranță în incinta și zonă adiacentă unităților de învățământ.

Siguranța elevilor și prevenirea absenteismului sunt câteva dintre aspectele pe care Ștefan Torcărescu, viceprimarul municipiului Rm. Sărat, le are în vedere și pe parcursul acestui an.

“Instituțiile care au atribuții pe ceea ce înseamnă securitate și siguranță pentru elevii școlilor gimnaziale și liceale din Rm. Sărat își fac datoria, în sensul că au în planul anual de acțiune diferite activități care suprind promovarea interesului față de școală, combaterea absenteismului și evident monitorizarea activității din jurul unităților de învățământ, atât prin personal care patrulează în aceste zone, cât și prin supravegherea video. În jurul unităților de învăţământ sunt montate camere de supraveghere care sunt în sistemul centralizat de la Poliția Locală, astfel încât avem o imagine 24 de ore din 24 asupra activității exterioare a unităților de învăţământ. Cât privește interiorul este atributul managementului școlii, există planuri și programe de pervenire și este o formă de organizare a activității didactice, astfel încât zona să fie supravegheată, să existe responsabili pe perioada pauzelor și la schimbarea de cicluri, să fie siguranță și să existe o evidență a celor care absentează sau a celor care săvârșesc diferite fapte care contravin
regulamentului școlar și vieții sociale. ”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

66 + = 75