Sute de pensionari din judeţul Buzãu vor avea pensii mai mari dupã recalculare 

0
963

 

Din această lună, sute de pensionari din judeţul Buzãu vor avea pensii mai mari. Este vorba de foștii angajaţi din căi ferate, siderurgie, minerit, dar şi alte categorii care s-au încadrat în grupele 1 şi 2 de muncã. De recalcularea din oficiu a pensiilor și de o majorare a veniturilor vor beneficia cei care au ieșit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011.

Aproximativ 100.000 de pensionari care au lucrat în grupele I și II de muncã, și care au ieșit la pensie în perioada 1990 – 1 ianuarie 2011, vor beneficia, la nivel naþional, de recalcularea din oficiu a pensiilor și de o majorare a veniturilor. Principalele categorii profesionale la care se vor aplica noile prevederi sunt foștii angajați din minerit, siderurgie, construcții, cãi ferate și alte domenii care s-au încadrat în grupele I și II de muncã.  La Buzău, aproximativ 700 de persoane vor beneficia de majorări de pensii.

Recalcularea pensiilor pentru aceste categorii de pensionari va dura maximum un an, pentru cã procesul va fi posibil numai în momentul în care va deveni funcționalã aplicația informaticã. Plata majorărilor se va face însă retroactiv, începând cu data de 1 octombrie 2018.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 71 = 72