BUZĂU: Se anunțã o iarnã grea pentru peşte 10.000 de familii din Buzãu racordate la sistemul centralizat de încãlzire

0
930

Primãria Buzãu nu va mai acorda subvenția la energia termicã, iar prețul încãlzirii s-ar putea dubla, în condițiile în care Guvernul nu va aloca bani pentru cãldurã. Municipalitatea a anunţat cã va ajuta, totuşi, cele mai sãrace familii din oraș, prin acordarea unui voucher de 7.000 de lei pentru montarea unei centrale termice de apartament.

Buzoienii racordați la sistemul centralizat de termoficare al orașului au motive serioase de îngrijorare. La propunerea primarului Constantin Toma, Primãria nu va mai subvenționa energia termicã. Vestea afecteazã aproximativ 10.000 de familii, atâtea cât mai sunt racordate la sistemul centralizat de încãlzire.

Cum este puțin probabil că Guvernul sã mai aloce bani pentru subvenționarea energiei termice, costurile încãlzirii vor trebui suportate integral de către consumatorii casnici, majoritatea familii cu venituri modeste.

Reprezentanţii Primăriei Buzău intenţionează să adopte un proiect care prevede ca locatarii cu venituri nete mai mici decât salariul minim pe economie, să primească un voucher în valoare de 7000 de lei, de apartament, pentru achiziţionarea unei centrale. Consilierii PNL consideră însă că modul în care a fost conceput proiectul este discriminatoriu.

Eliminarea subvențiilor la încălzire ar însemna că abonaţii racordați la sistemul centralizat sã scoatã din buzunar suma integralã pentru producerea gigacaloriei, 430 de lei, fațã de 230 de lei, cât au plãtit consumatorii casnici anul trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =