NOI FOCARE DE PESTA PORCINĂ CONFIRMATE ÎN BRĂILA

0
1312

 

Un nou focar de pestă porcină africană a fost confirmat la Brăila. Boala a apărut la Gropeni, localitate situată în apropierea capitalei de județ. Inspectorii sanitari veterinari se grăbesc să izoleze noul focar deoarece se află în vecinătatea marilor complexuri de creștere a porcilor din zonă.

Ultimele trei focare de pestă porcină africană din judeţul Brăila au fost confirmate în comună Gropeni, unde autorităţile veterinare au început deja eutanasierea tuturor porcilor crescuţi în gospodării, mai ales că în vecinătatea localităţii se află unul din cele mai mari complexe de creştere a porcilor din România, cu aproximativ 140.000 de exemplare. Autorităţile sanitar-veterinare din Brăila solicită sprijinul şi înţelegerea cetăţenilor pentru respectarea măsurile ce se impun, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia acesteia.

Până în prezent, în judeţul Brăila au fost confirmate 23 de focare de pestă porcină în oraşul Însurăţei şi localităţile Gropeni, Frecăţei, Stăncuţa, Polizeşti, Spiru Haret, Lanurile, Gura Călmăţui, Victoria, Măgureni, Băndoiu şi Măraşu, fiind ucişi 15.695 de porci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

70 + = 78