Muzeul Județean de Istorie Buzău dorește să reînvie tradiţia colaborării cu toţi cei a căror pasiune este colecţionarea de diferite obiecte de importanţă istorică

0
1138

 

Reprezentanţii Muzeului Județean Buzău îşi propun să organizeze periodic întâlniri cu toți cei care dețin obiecte cu valoare istorică și care vor să le doneze muzeului, în vederea organizării unor expoziţii temporare şi a unui târg profesionist al colecţionarilor.

Obiectele vechi care, aparent, ar putea avea doar valoare sentimentală, pot însemna exponate de o valoare istorică insestimabilă. Este ideea de la care au pornit şi reprezentanţii Muzeului Județean de Istorie Buzău când au inițiat campania „Muzeu, Colecții, Colecționari”, prin care posesorii de obiecte vechi sunt îndemnați să le doneze. Obiectele ar putea fi admirate de cât mai multe persoane, nostalgici sau doar tineri curioși, în cadrul unor expoziții temporare.

Un prim apel către colecționari, lansat în urmă cu o aproximativ o lună de Muzeul Județean Buzău, a avut deja succesul scontat. Mai multe persoane s-au prezentat la muzeu cu obiecte care păreau date uitării. Un televizor color din anii ‘80 și un receptor radio sovietic, din anii 40, sunt câteva dintre zecile de piese aduse de buzoieni pentru a întregi colecția Muzeului.

Cei care dețin obiecte valoroase care ar putea fi admirate în cadrul unor expoziții, sunt așteptați de luni până vineri, la sediul Muzeului Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

59 + = 61