Izolaţi în urma inundațiilor

0
1253

Weekend de coşmar în judeţul Buzău din cauza ploilor abundente. Aproape 400 de persoane din comunele buzoiene Chiliile și Cănești au rămas izolate o zi întreagă, după ce râul Sărăţel şi a ieşit din matcă şi a mutat tuburile de beton pe care se făcea accesul către patru sate. Zeci de pompieri și jandarmi, ajutaţi de utilaje, au repus tuburile la loc și au decolmatat un baraj, lucrări în urma cărora circuația rutieră și pietonală a fost reluată. La fața locului a ajuns și Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

După potopul de vineri, o viitură puternică a dislocat tuburile care asigurau traversarea râului Sărăţel către patru localităţi. Satul Şuchea din comună Căneşti, unde locuiesc 120 de oameni, şi satele Trestioara, Creveleşti şi Budeşti din Chiliile, cu 280 de locuitori, au fost izolate de vineri seară. Autorităţile buzoiene s-au mobilizat sâmbătă dimineaţă şi au adus în zonă utilaje care să repună tuburile la loc iar traficul să fie reluat.
Pus în temă de către autoritățile locale privind gravitatea situației din zona Chiliile-Cănești, în zonă a ajuns și Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

Lucrarea de repunere în funcțiune a podului de tuburi s-a încheiat sâmbăta seară, traficul rutier pe Drumul Comunal 94 fiind reluat în până în satul Şuchea, din comună Căneşti. Pietonal şi cu atelaje se poate ajunge acum până în Trestioara, Creveleşti şi Budeşti, din comună Chiliile. Mai mulţi jandarmi buzoieni au fost mobilizaţi pentru decolmatarea barajului de la Izvorul Mocearului ce asigură alimentarea cu apă potabilă a peste 1.700 de persoane din comunele Chiliile şi Căneşti.

Tot din cauza ploilor abundente, Drumul Județean 203L, între localităţile Odăile şi Brăieşti, s-a surpat pe o jumătate din lăţimea părţii carosabile, fiind afectate două poduri din tuburi care asigurau accesul către cătunul Timoiu şi cartierul „La Croitori”. Accesul către satele Goideşti, Brătileşti şi Ivăneţu se face pe un singur fir. În localitatea Lopătari, au fost distruse mai multe podeţe peste râul Slănic care asigurau accesul către satele Săreni, Vârtejul şi cătunul Chirani, accesul realizându-se doar pietonal. Problemele provocate de precipitaţiile abundente sunt în curs de remediere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

46 + = 51