Buzãu: Spitalul Judeţean va avea un cabinet pentru urgenţe stomatologice

0
1487

 

Veşti bune pentru buzoieni! Spitalul Judeţean Buzãu va avea un cabinet pentru urgenþe stomatologice. Odată cu reabilitarea Unitãții de Primiri Urgenþe a Spitalului Judeţean , va fi amenjat şi un cabinet pentru urgenþe stomatologice. În Buzãu, cabinetele dentare au fost primele din reþeaua medicalã care s-au privatizat dupã Revoluţie. De atunci, stomatologii au renunţat treptat la serviciile pe timpul nopţii.

Cei care au dureri de dinţi  pe timpul nopţii, nu au decât sã aştepte dimineaţa. Acest lucru li se întâmplã locuitorilor din municipiul Buzãu.  De zeci de  ani, ei nu mai au un cabinet dentar de urgentã în oraş. Odatã cu reabilitarea Unitãții  de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean Buzãu, va fi amenjat şi un cabinet pentru urgenþe stomatologice. Potrivit reprezentanților Spitalului Judeţean Buzãu, intervenţiile din cabinetul stomatologic de urgentã vor fi diferite faţă de cele din secţia de Chirurgie Buco-Maxilo-Facialã.

În perioada urmãtoare, Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judeţean Buzãu intrã într-un amplu proces de modernizare şi extindere. Potrivit proiectului,  va fi construit un imobil nou cu parter şi subsol, paralel cu corpul spitalului, în dreptul actualei parcãri.

La parter se vor amenaja noi spaţii de primire pentru bolnavi şi aparsinãtori iar la subsolul noului imobil se vor amenaja o parcare, vestiare şi magazia UPU.
Conform proiectului, valoarea modernizãrilor este de aproximativ 3 milioane de euro.  Acestea includ atât construcţia noii clãdiri, cât şi achiziţia de diverse echipamente şi dotãri medicale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 52 = 58