Viorica Dancilă, premierul gafelor

0
1250

 

La cinci luni de la numire, premierul României, Viorica Dancilă continua să gafeze în întâlnirile oficiale. Ultima dintre ele a fost făcută la conferinţa de presă, din weekend , unde numele omologului ei din Estonia, a pus-o într-o mare încurcătură. Întâlnirea dintre cei doi a fost ocazionată de efectuarea primei curse aeriene pe ruta Tallinn-Constanta.

Vizită la Tallinn a premierului României a fost un nou film mut după modelul celui care a prezentat întrunirea dintre Papa şi Viorica Dancilă, la Vatican.
Premierul roman a avut, sâmbătă, o întrevedere cu preşedintele Estoniei, îi cadrul vizitei oficiale la Tallinn, însă ce s-a discutat acolo, nu poţi afla decât dacă ştii să citeşti pe buze.

Apoi, premierul s-a urcat într-un avion alături de premierul Estoniei, Juri Râtaş. Aceştia au fost pasageri ai primei curse aeriene ce leagă de acum Tallinn-ul de Constanta. Îmbrăcată într-un costum roşu complet, accesorizat cu o broşă fluturaş şi cu pantofi cu toc în picioare – aşa şi-a făcut aparitita premierul la întoarcerea în ţară. Elegantă Viorica Dăncilă s-a ţinut cu ambele mâini de balustradele scării avionului ca să nu facă vreo greşeală la coborâre. Însă gafa avea să vină la conferinţa de presă, acolo unde numele omologului ei a pus-o într-o mare încurcătură.

Ca să facă uitat momentul, Viorica Dancilă a ţinut să vorbească despre importanţa deschiderii aceste punţi de legătură dintre cele două state.

O altă gafa ce a marcat această vizită a fost aceea că steagul ţării baltice a fost pus invers. Eroarea diplomatică a fost corectata chiar de premierul estonian.

Lăsând deoparte stângăcia oficialilor romani, primul ministrul Estoniei a declarat că spera ca şi cetăţenii ţării sale să se transforme în turişti care vor vizita litoralul nostru.

„Cred că frumosul vostru oraş Constantă are un potenţial uriaş să devină o importanţă destinaţie turistică pentru estonieni” a declarat Juri Râtaş – primul ministru Estoniei.

Zborurile pe ruta Tallinn – Constantă şi retur se vor desfăşura în perioada 16 iunie – 29 septembrie la început cu o frecvenţă pe săptămână, iar ulterior cu 2 curse săptămânal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 70 = 75