Simona Halep : “Este un titlu special şi va rămâne pentru totdeauna în inima mea”

0
1174

După ce a depășit pragul pshihologic și a reușit să triumfe la un Grand Șlem, Jucătoarea de tenis Simona Halep a declarat , după victoria din finala cu americanca Sloane Stephens, că titlul de la Roland Garros este unul special şi că va rămâne pentru totdeauna în inima ei. Potrivit informațiilor furnizate de Agerpres care citează site-ului oficial al WTA, Halep a afirmat în conferinţa de presă că în urmă cu 10 ani, când câştiga titlul la Roland Garros în concursul rezervat junioarelor, şi-a propus să se impună la Paris şi la senioare.
Când aveam 14 ani m-am decis să devin jucătoare profesionistă, adică să mă dedic în totalitate acestui sport. De atunci am visat la acest moment. Am visat mereu să câştig un turneu de Mare Şlem. Trofeul este greu, dar este foarte frumos. De câte ori vedeam fotografii cu acest trofeu îmi imaginam că e al meu, că îl ating. Este un moment special pentru mine şi mă bucur că acest trofeu este al meu. Când am câştigat turneul de juniori de aici mi-am dorit ca dacă voi câştiga vreodată un turneu de Mare Şlem la seniori atunci acesta să fie Roland Garros. Este un titlu special şi va rămâne pentru totdeauna în inima mea. Faptul că am reuşit să urc pe prima poziţie în clasamentul mondial anul trecut mi-a dat încredere şi în acelaşi timp am simţit o uşurare, pentru că atinsesem un punct foarte important. În mintea mea mi-am spus atunci că trebuie să câştig şi un Mare Şlem„, a precizat Simona Halep.

Interesant ester că anul acesta s-a întâmplat în finala de la Roland Garos exact opusul a ceea ce s-a jucat anul trecut pe aceeași arenă în ultimul act. În 2017 Simona  conducea în finală cu un set și cu 2-0 în al doilea set și pierdea surprinzător, acum a fost condusă cu un set și cu 2-0 în al doilea set , dar a reușit să învingă.

„Am jucat de multe ori cu Sloane. Ştiam că este o adversară dificilă, aşa că eram pregătită ca meciul să dureze chiar şi trei ore. Mă aşteptam la puncte lungi, dar mi-am propus să nu renunţ nicio clipă, nici atunci când ea se afla la conducerea jocului. Cred că ăsta este cel mai important lucru pe care l-am făcut azi, am rămas concentrată, am crezut şi nu am renunţat”, a adăugat Simona Halep.

Liderul mondial a obţinut victoria după două ore şi 3 minute în faţa numărul 10 mondial (25 ani), la a patra sa finală de Mare Şlem, a treia la Roland Garros, după cele din 2014 şi 2017, şi a doua din acest an, prima pierdută în faţa danezei Caroline Wozniacki la Australian Open.

Triumful Simonei vine după 10 ani de când a câștigat trofeul la junioare, la 45 de ani după ce Ilie Năstase câştiga la Paris şi la 40 de ani după succesul Virginiei Ruzici, actualul ei manager.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 89