Roamânii ajung prea târziu în spital

0
984
foto: Nasul.tv

 

Tot mai mulți pacienți mor în spitalele din România, pentru că nu se tratează din timp în unităţi medicale specializate. Dovadă numărul mare de decese înregistrate în spitalele de urgență. Pe lângă afecţiunile de care suferă românii, situaţia este agravată de lipsa de medicamente sau de metode de diagnostic.

Statisticile arată că, în fiecare an, sute de pacienți din România se sting în spitale, în locul în care ar fi trebuit să se vindece. Din acest punct de vedere suntem cap de afiş pe lista neagră a morţii în toată Europa. Specialiştii consider că bolnavii care se sting din viaţa nu ar trebui să ajungă în ultimul moment în spitalele de urgență, ci să se trateze din timp în unități medicale de profil. Același fenomen este întâlnit nu doar la noi în țară, ci și în alte state europene.

Singurul lucru îmbucurător este faptul că aceşti pacienţi nu au decedat acasă şi au primit, măcar în ultimul moment, asistență medicală specializată. Acest lucru arată că oamenii mai au încredere în sistemul medical românesc.

Lipsa metodelor de diagnostic rapid şi corect, lipsa medicilor şi a personalului sanitar sau infrastructura veche şi şubredă, au dus numai în 2016 la moartea a aproape 70.000 de români.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 1 =