MINIVACANȚA CU RECUPERARE 

0
931

 

Bugetarii și elevii se pregătesc de mini-vacanță de 1 mai. Însă ziua liberă de luni, 30 aprilie va fi recuperată ori în ziua de sâmbătă, 5 mai, ori prin prelungirea orelor de program, până la data de 11 mai. Aceleași măsuri de recuperare a orelor sunt valabile și pentru unitățile de învățământ, care sunt libere să-și organizeze orarul cursurilor astfel încât elevii și profesorii să nu piardă orele din ziua de 30 aprilie.

Guvernul a stabilit ca ziua de luni, 30 aprilie, să fie zi liberă pentru elevi și angajații de la stat, pentru a face legătura cu ziua liberă de marți, 1 Mai, zi nelucrătoare conform Codului Muncii. Nouă zi liberă va fi recuperată ori în ziua de sâmbătă, 5 mai, ori prin prelungirea orelor de program, până la data de 11 mai. Măsurile de recuperare a orelor sunt valabile și pentru unitățile de învățământ, care sunt libere să-și organizeze orarul cursurilor astfel încât elevii și profesorii să nu piardă orele din ziua de 30 aprilie. De asemenea, la instituțiile în care activitatea nu poate fi întreruptă, aceste dispoziții nu se vor aplica. De asemenea, măsurile nu se aplică nici magistraţilor şi altor categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 30 aprilie 2018 şi nici participanţilor în aceste procese. La Buzău, în mini-vacanta de 1 mai, una dintre preocupările majore ale autorităților va fi depistarea și amendarea celor care nu păstrează curățenia în zonele de agrement.

Următoarele minivacanţe ale romanilor vor fi de Rusalii,r 26-28 mai, perioada urmată la numai trei zile de o alta vacanta 1- 3 iunie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =