1 MAI, CU SALVAMARI PE PLAJE

0
936

 

Dacă veniţi la mare în minivacanţă de 1 mai şi vreţi să faceţi o baie în mare, ar fi bine să vă gândiţi de două ori. Apa mării rămâne rece, iar salvamarii vor lipsi cu desăvârşire în sudul litoralului. Doar la Mamaia şi Eforie Nord vor fi câţiva, unii dintre ei chiar voluntari. Plajele însă, spun autorităţile, sunt pregătite în proporţie de 98% pentru a-i primi pe turişti. La fel şi drumurile care duc spre mare, mai puţin autostrada A4, în zona oraşului Ovidiu.

10 salvamari vor fi prezenţi pe plajele din Mamaia şi Constantă începând chiar de astăzi. Şi la Eforie vor fi salvamari însă aceştia nu sunt plătiţi, contractele lor urmând să se încheie abia după 15 iunie.

Salvamarii vor avea 4 ATV-uri cu care se vor putea deplasa de la Năvodari până la Constantă şi tot cu ele vor fi duse la locul intervenţiilor cadrele medicale de la punctele de prim ajutor până la sosirea ambulantelor. Singura care le dă bătăi de cap acum este apa mării, care nu va fi foarte caldă, deşi temperatura aerului va creşte suficient de mult.

Din păcate sudul litoralului rămâne în această minivacanţă fără salvamari, iar cei de la Eforie vor presta activitatea fără să fie plătiţi.

Vom avea însă plaje curate şi igienizate şi drumuri că în palma ca să ajungem la mare. Cel puţin aşa promit autorităţile. Cu mici excepţii însă.

Primii turişti vor sosi astăzi şi mâine litoral. În jur de 40.000 de oameni vor ajunge în staţiuni. Mamaia şi Vamă Veche vor fi şi de această dată cele mai aglomerate staţiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

42 + = 44