ÎNCHIDEREA PODULUI, AMÂNATĂ

0
1070

Podul de la Mărăcineni, care ar fi urmat să se închidă astăzi, va rămâne deschis până duminică, la ora 24.00. Este decizia luată de autoritățile buzoiene în urma unei ședințe care a avut loc, în această dimineață. Până duminică noapte, autoritățile trebuie să pună la punct ultimele detalii legate de resistematizarea rutieră a zonei. Podul metalic va fi închis trimp de 130 de zile iar în lipsa unei alte variante, tot traficul se va muta pe celălalt pod.

Deși ieri după-amiază, Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunța că podul metalic de la Mărăcineni va fi închis circulației rutiere începând de astăzi dimineață, prefectul de Buzău, Carmen Ichim, a declarat că obiectivul va rămâne deschis şi în weekend. Podul se va închide pentru lucrări de reparaţii capitale duminică noapte, la ora 24.00.

Decizia a fost luată în urma unei şedinţe care a avut  în această dimineață. În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, până la ora 24, traficul rutier se va desfășura însă cu restricții: nu vor avea acces pe pod autovehiculele cu masa totală mai mare de 7,5 tone, cu excepția mijloacelor de transport persoane. Decizia de amânare cu patru zile a închiderii podului metalic de la Mărăcineni a fost luată la insistențele prefectului de Buzău, care este de părere că este anormal ca doar buzoienii să fie afectați de această situație, chiar dacă podul este un obiectiv strategic, de interes național.

Până duminică noapte, autoritățile trebuie să pună la punct ultimele detalii legate de resistematizarea rutieră a zonei. Până duminică seară, se va desființa scuarul care separă sensurile de circulație în imediata apropiere a podului şi se vor monta cinci semafoare. De asemenea, autorităţile vor monta balize pe axul drumului și vor fi instalate indicatoare de semnalizare. Zilnic, aproximativ 20 de polițiști se vor afla la cele două capetele ale podului. Timp de patru luni, în zilele de luni până joi, inclusiv, circulaţia se va desfăşura în ambele sensuri, pe podul nou de la Mărăcineni, pe o bandă pentru fiecare sens de deplasare. Traficul rutier va fi semaforizat şi dirijat de piloţi de trafic cu sprijinul poliţiei rutiere.

Termenul estimat de finalizare a lucrărilor de reparaţii la podul metalic peste râul Buzău este de aproximativ 130 de zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + = 10