Andreea Runceanu: “Multă lume își dorește să schimbe situația, dar pur și simplu nu știe în ce direcție să o ia!”

0
1513

Pe lângă cariera de artist, Andreea Runceanu este trainer și coach cu certificare internațională. Dar ceea o definește cu adevărat pe buzoiancă este pasiunea ei dintotdeauna pentru oameni și pentru știința care studiază natura umană, Psihologia. Iubește să interacționez și să lucreze cu oameni interesați de propria evoluție, și poate să afirme ca rezultat al experienței, că metoda coaching-ului este foarte eficientă în dezvoltarea personală și profesională. Unul dintre materialele postate pe blogul său personal “Life on four strings” se referă la secretul reinventării carierei și pe acesta îl descoperim chiar acum!

S.B: Cât de des te-ai întâlnit cu situația în care o femeie vrea să își schimbe total direcția și care sunt primele tale sfaturi?

Andreea RUNCEANU: Multe dintre femeile de 30-40 de ani ajung la concluzia că nu sunt 100% satisfăcute de viața lor profesională și doresc să schimbe situația, dar pur și simplu nu știu în ce direcție să o ia. Multă lume își dorește să schimbe situația, dar pur și simplu nu știe în ce direcție să o ia. Unul dintre domeniile cu care mă întâlnesc des în munca mea de coaching este cel al reinventării carierei. Iar întrebarea pe care am auzit-o cel mai des este aceasta: “Andreea, eu știu ce nu vreau, dar nu am nici o idee despre ce vreau să fac. Cum îmi dau seama de asta și de unde să încep?”. Este momentul în care încep să le acompaniez pe clientele mele într-o călătorie de transformare a carierei care se desfășoară pe parcursul unei serii de săptămâni sau luni.

S.B.: Cât de mult durează din experiența ta acest proces?

A.R.: Acest proces este conceput pentru a muta femeile din “Nu știu ce vreau” în “Știu ce vreau și știu cum să ajung acolo.” Sunt însă și câteva lucruri pe care le poți face singură pentru a-ți oferi privilegiul de a privi din perspective diferite cariera ta și pentru a te întâlni cu noi oportunități, dar cel mai important este să nu te autolimitezi.

S.B.: Ai parte de multe surprize placate în aceste cazuri, există happy-end?

A.R.: Secretul este să fii deschis inclusiv la lucruri cu care nu ești familiarizat sau despre care ai convingerea (limitativă) că nu sunt pentru tine, pentru că s-ar putea să ai surprize plăcute. Mai tot timpul ai surprize plăcute și aș putea să-ți dau chiar un exemplu din cariera mea. Am studiat vioara de la vârsta de 7 ani și până la 20 de ani am crezut cu tărie două lucruri: 

  1. că voi face carieră ca violonist de muzică clasică într-o orchestră bună;
  2. că nu sunt făcută pentru a fi solist de muzică pop.

De ce? Pentru că asta era imaginea mea despre mine. Pentru că nu-mi plăcea să stau în lumina reflectoarelor, nu știam și nu voiam să cânt altceva decât muzică clasică, eram timidă și n-aveam pic de farmec. Și totuși, doar decizia de a mă duce la selecția pentru trupa Amadeus mi-a schimbat radical cursul carierei și mi-a infirmat multe convingeri despre ceea ce pot, ce vreau și ce-mi place.

 

S.B.: Un ultim și puternic sfat?

 

A.R.: Trebuie să ignorăm șabloanele pe care le-am autoconstruit, să trecem peste ezitări, să ne lăsăm liberi și să explorăm!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 47 = 53