COLABORARE ECONOMICĂ

0
1010

 

Buzaul este primul județ din România înfrățit cu o comunitate autonomă din Spania. Consiliul Judeţean a semnat un acord de cooperare economică cu provincia spaniolă La Rioja, o  regiune cu un potențial viticol celebru în toată lumea.
Acordul de colaborare economică  a județului Buzău cu Comunitatea Autonomă din La Rioja a fost semnat în Spania de președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, în prezența Ambasadorului României în Spania, Gabriela Dancău şi a Consulului general al României la Bilbao, Marian Popescu. Acordul își propune să încurajeze relațiile inter-regionale pentru dezvoltarea şi înlesnirea accesării unor fonduri europene în județul Buzău.

La Rioja este o provincie autonomă din nordul Spaniei, cu capitala la Logroño, fiind cea mai renumită regiune de viticultură din Spania şi cunoscută  în toată lumea. Producţia de vin este activă în această provincie încă din a doua jumătate a secolului 19, iar calitatea acestuia se menţine la nivelul cel mai înalt.  Cele mai cunoscute vinuri de Rioja sunt cele roșii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + = 4