DUNĂREA, LA COTA DE INUNDAŢIE

0
961

 

Dunărea a depăşit de două zile, pe sectorul brăilean, cota de inundaţie de 610 centimetri, iar prognozele anunţă o creştere şi în următoarele zile, până la sfârşitul săptămânii, urmată de un trend descrescător. Astăzi, măsurătorile au înregistrat o cotă de 622 de cm, cu un debit de 12.720 mc/s şi au apărut déjà infiltrații pe unele sectoare de dig.

Cota de inundație a fost depășită de două zile la Brăila, azi valorile înregistrate indicând o cotă de 622 de cm, cu un debit de 12.720 mc/s. Totodată, în unele zone au apărut infiltrații în diguri, care sunt monitorizate de către autorități.

Conform informațiilor oferite de conducere SGA Brăila, situaţia pare a fi sub control în zona Stăncuţa, unde digurile sunt străbătute de o reţea de galerii săpate de bursuci. Apariţia acestor galerii a fost semnalată în urmă cu circa trei ani. Angajaţii SGA au astupat în repetate rânduri găurile din corpul digului, încercându-se inclusiv îndepărtarea bursucilor, însă animalele au revenit în zonă, atrase din câte se pare de orezăriile care funcţionează aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 76 = 81