Şefii Poliției Române au dispus un control la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Buzău

0
1180

 

Verificările au fost comandate chiar de Ministrul de Interne Carmen Dan, după  ce  parlamentarul PSD, Andreea Cosma a declarat public că testele poligraf de la Inspectoratul de Poliție din Buzău sunt falsificate. Datele oficiale arată că, până în prezent, niciun rezultat al celor 91 de testări realizate cu poligraful la Buzău nu au fost contestate.

 

Poliţia Română a anunțat astăzi că a constituit o echipă de control pentru a face verificări la Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, după ce deputatul Andreea Cosma a reclamat fapte legate de posibile falsificări ale rezultatelor testelor cu poligraful făcute la structura respectivă. Activitatea de verificare se efectuează sub coordonarea specialiştilor Direcţiei Control Intern şi a Institutului Naţional de Criminalistică din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Din datele existente la acest moment, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție  Buzău, în perioada 2014 – 2017, au fost efectuate 91 de testări cu aparatul poligraf, rezultatul niciuneia dintre aceste testări nefiind contestat. Măsurile vin după ce ministrul de Interne, Carmen Dan, a dispus verificări.

 

„Vom dispune azi verificări în acest caz, cu privire la ceea ce s-a întâmplat în anul respectiv, acea testare din anul 2015 şi legat de câte solicitări au fost şi cine a efectuat acele testări şi cum au interpretat rezultatele”, a explicat ministrul de Interne, Carmen Dan

 

Deputatul Andreea Cosma i-a solicitat ministrului Carmen Dan să dispună verificări la Inspectoratul Județean de Poliție Buzău, în urma unor suspiciuni potrivit cărora procurorii de la DNA Ploieşti ar fi trimis martorii din dosare la Buzău pentru efectuarea testului poligraf cu un aparat învechit, care permite falsificarea rezultatelor.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 81 = 90